Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

Nieuwsberichten

Vorige12345678Volgende
 

25-09-2015: Publicatie werkboek Wmo-werkplaats Rotterdam

Op 1 oktober komt de nieuwe bundel van de Wmo-werkplaats Rotterdam uit. Dit werkboek 'Lerende sociale professionals' biedt een overzicht van de resultaten van het praktijkgerichte onderzoek van de afgelopen jaren. Het werkboek wordt gepresenteerd tijdens de conferentie 'Sterker in de transformatie'.
 

21-09-2015: Bijeenkomst Huiskamers van Rotterdam

De WMO-werkplaats Rotterdam organiseerde op 9 juli 2015 een bijeenkomst over en voor ‘huiskamers’ in Rotterdam. Ruim zestig deelnemers waren aanwezig om te spreken over thema’s en dillema’s waar bestaande en toekomstige ontmoetingsplekken in wijken en buurten mee te maken hebben. Aanwezig waren onder meer personen vanuit de gemeente, DOCK, Laurens, de Nieuwe Banier, het CvD, Humanitas, Pameijer, Youth for Christ, Wmo Radar, Dona Daria en betrokken vanuit de hogescholen en de Wmo-werkplaats.
 

26-07-2015: 'Verplicht Vrijwillig' in Den Haag

In opdracht van de Wmo-werkplaats Rotterdam hebben derdejaarsstudenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van InHolland onderzoek gedaan naar de invoering van de tegenprestatie in Den Haag. Dit in navolging van het onderzoek van tweedejaarsstudenten in Rotterdam - en voortbouwend op het door Rob Arnoldus en Josien Hofs verrichte onderzoek 'Verplicht Vrijwillig'.
 

09-06-2015: Beleidsmakers en sociale professionals vinden opnieuw het wiel uit

'Wijkteams missen historisch besef', kopt het artikel van Toby Witte op socialevraagstukken.nl De fixatie van de overheid op de wijk als de oplossing der dingen getuigt van een historische bewusteloosheid. Sociale professionals en beleidsmakers zouden wat meer naar het verleden moeten kijken, dan zouden ze zien dat de hechte buurt nooit bestaan heeft. Lees verder voor het volledige artikel en het dossier wijkteams.
 

12-05-2015: Religieuze betrokkenheid is een voordeel voor de sociaal werker

In het superdiverse Rotterdam-Zuid biedt de religieuze inspiratie van sociaal werkers van House of Hope net dat beetje extra’s voor vele hulpvragers van alle gezindten. Oude tijden van buurtpastoraat en diaconie lijken te herleven, maar dan wel in een nieuw jasje. David ter Avest schreef op basis van het onderzoeksrapport ‘De huiskamer van de wijk. House of Hope – een religieus geïnspireerde praktijk’ het artikel 'Religieuze betrokkenheid is een voordeel voor de sociaal werker' dat op socialevraagstukken.nl verscheen.
 

12-05-2015: Tegenprestatie op maat geeft betekenis

Op MUGweb verscheen een artikel 'Tegenprestatie op maat geeft betekenis' van de hand van onderzoekers Rob Arnoldus en Josien Hofs over hun onderzoek 'Verplicht Vrijwillig'.
 

28-04-2015: Onderzoeksrapport 'Nieuwe publieke ruimtes' beschikbaar

In het rapport Nieuwe Publieke Ruimtes staan de bevindingen van het onderzoek naar de functie van nieuwe publieke ruimtes in de wijk en de rol van de nieuwe sociale professionals daarbij.
 

09-03-2015: E-book 'Transities tussen hoop en vrees'

Lectoren van de Hogeschool van Rotterdam, Viaa Hogeschool Zwolle en de Hanzehogeschool Groningen geven in het e-book “Transities: tussen hoop en vrees” hun visie op de kansen en valkuilen die de transities in het sociale domein met zich meebrengen.
 

15-01-2015: Oproep Vinger aan de pols van de nieuwe jeugdhulp

Per 1 januari 2015 is de nieuwe Jeugdwet van kracht. Deze wetswijziging heeft tot doel het jeugdstelsel te vereenvoudigen en efficiënter en effectiever te maken. Pedagogiek in Praktijk wil graag de vinger aan de pols houden van deze majeure operatie. en doet de oproep: wat merkt u van de transformatie?
 

16-12-2014: 'Verplicht Vrijwillig' op socialevraagstukken.nl

De site socialevraagstukken.nl heeft een artikel over de verplichte tegenprestatie van bijstandsgerechtigden van onderzoekers Rob Arnoldus en Josien Hofs geplaatst in het dossier Activeringspubliek.
 

15-12-2014: Update van het Implementatietraject

Hebbie effe…dan leren we van en met elkaar over samen werken en samen leren". Het afgelopen jaar zijn er een zestal bijeenkomsten geweest van de leerkringen. Lees hier meer over die bijeenkomst en de plannen van komend jaar.
 

10-12-2014: Presentatie beschikbaar workshop Discoursanalyse

Op dinsdag 2 december 2014 werd de workshop Discoursanalyse gegeven. De bijbehorende presentatie is nu beschikbaar.
 

25-11-2014: Focusdag2014

Op donderdagmiddag 11 december 2014 organiseren Hogeschool Rotterdam en FlexusJeugdplein een debat over preventie van kindermishandeling tijdens de Focusdag2014. De dag voor de Rotterdamse jeugdprofessional.
 

24-11-2014: Uitnodiging Doelen en kaders bij Sturen op Zelfsturing

De kanteling; de 3 decentralisaties; de integrale wijkteams; de verbrede VraagWijzers, Sturen op Zelfsturing: allemaal veranderingen die ingezet zijn om de zelfredzaamheid van de Rotterdammer nog beter en efficiënter te versterken. Het projectteam van Sturen op Zelfsturing is in 2014 aan de slag gegaan om de werkwijze 'MO-proof' te maken. We nodigen jou van harte uit mee te werken aan die ontwikkeling.
 

17-11-2014: Onderzoek naar 'de tegenprestatie' in NRC

In het NRC Handelsblad van vrijdag 14 november verscheen het artikel 'Hup, ga werken, zegt de gemeente. Nu echt'. Over de bezuinigingen van de gemeente op de bijstand. Een onderwerp waar de Wmo-werkplaats voor is geïnterviewd.
Vorige12345678Volgende
In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact