Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

Nieuwsberichten

Vorige123456789Volgende
 

15-03-2016: ‘Ontmoetingsplekken zijn belangrijker dan ooit’

Nu ontmoetingsplekken weer op de politieke agenda staan, moeten we zorgen dat we niet vergeten wat er allemaal al is en wat al werkt, stelt onderzoeker David ter Avest in het artikel dat onlangs in Social Bestek verscheen.
 

04-02-2016: Leerkringen 2016 weer van start

 

19-11-15: Onderwijsmodule beschikbaar

Van de (nieuwe) sociaal professional tot reflective practitioner. Hoe kun je als hbo-docent bij sociale opleidingen de student uitnodigen tot reflectie? In het digitaal dossier handvatten voor het onderwijs.
 

Op Twitter: Reportage Rotterdamse wijkteams

Op Twitter: Reportage Rotterdamse wijkteams Lees in op onze Twitteraccount meer over het artikel over de Rotterdamse Wijkteams (in wording).
 

19-10-2015: Documentaire Tegenprestatie op NPO

Het onderwerp 'Verplicht Vrijwillig' blijft actueel. Er is veel belangstelling voor het thema, zo blijkt bijvoorbeeld uit de documentaire 'Tegenprestatie' die onlangs op de NPO werd uitgezonden.
 

06-10-2015: Stilstaan om vooruit te komen; casuïstiekbundel informele ondersteuning

Sociale professionals die moeten transformeren in tijden van transitie staan voor grote uitdagingen. Ze hebben de opdracht vorm te geven aan het samenspel van formele en informele zorg terwijl tegelijkertijd de hele sector om hen heen aan het veranderen is. Ze hebben dan ook behoefte aan houvast en vinden dat logischerwijs niet meer alleen in vaste standaarden en methodieken. De manier waarop de professional zijn cliënt benadert, hun onderlinge relatie en de situatie waarin ze zich bevinden worden steeds belangrijker. Dat betekent dat professionals steeds opnieuw aan de hand van de situatie die zich voordoet keuzes moeten maken in hoe te handelen. Deze bundel met casuïstiek uit de praktijk van social work nodigt (toekomstige) professionals en docenten uit om in gezamenlijkheid te reflecteren op de verhalen.
 

01-10-2015: Producten onderzoeken online

In samenwerking met mensen uit de beroepspraktijk zijn producten ontwikkeld naar aanleiding van de onderzoeksthema's. Het zijn handreikingen voor onderwijs, praktijk en beleid, zodat opgedane kennis verder kan worden verspreid. De producten worden tijdens de workshops van de conferentie op 1 oktober verder toegelicht.
 

25-09-2015: Publicatie werkboek Wmo-werkplaats Rotterdam

Op 1 oktober komt de nieuwe bundel van de Wmo-werkplaats Rotterdam uit. Dit werkboek 'Lerende sociale professionals' biedt een overzicht van de resultaten van het praktijkgerichte onderzoek van de afgelopen jaren. Het werkboek wordt gepresenteerd tijdens de conferentie 'Sterker in de transformatie'.
 

21-09-2015: Bijeenkomst Huiskamers van Rotterdam

De WMO-werkplaats Rotterdam organiseerde op 9 juli 2015 een bijeenkomst over en voor ‘huiskamers’ in Rotterdam. Ruim zestig deelnemers waren aanwezig om te spreken over thema’s en dillema’s waar bestaande en toekomstige ontmoetingsplekken in wijken en buurten mee te maken hebben. Aanwezig waren onder meer personen vanuit de gemeente, DOCK, Laurens, de Nieuwe Banier, het CvD, Humanitas, Pameijer, Youth for Christ, Wmo Radar, Dona Daria en betrokken vanuit de hogescholen en de Wmo-werkplaats.
 

26-07-2015: 'Verplicht Vrijwillig' in Den Haag

In opdracht van de Wmo-werkplaats Rotterdam hebben derdejaarsstudenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van InHolland onderzoek gedaan naar de invoering van de tegenprestatie in Den Haag. Dit in navolging van het onderzoek van tweedejaarsstudenten in Rotterdam - en voortbouwend op het door Rob Arnoldus en Josien Hofs verrichte onderzoek 'Verplicht Vrijwillig'.
 

09-06-2015: Beleidsmakers en sociale professionals vinden opnieuw het wiel uit

'Wijkteams missen historisch besef', kopt het artikel van Toby Witte op socialevraagstukken.nl De fixatie van de overheid op de wijk als de oplossing der dingen getuigt van een historische bewusteloosheid. Sociale professionals en beleidsmakers zouden wat meer naar het verleden moeten kijken, dan zouden ze zien dat de hechte buurt nooit bestaan heeft. Lees verder voor het volledige artikel en het dossier wijkteams.
 

12-05-2015: Religieuze betrokkenheid is een voordeel voor de sociaal werker

In het superdiverse Rotterdam-Zuid biedt de religieuze inspiratie van sociaal werkers van House of Hope net dat beetje extra’s voor vele hulpvragers van alle gezindten. Oude tijden van buurtpastoraat en diaconie lijken te herleven, maar dan wel in een nieuw jasje. David ter Avest schreef op basis van het onderzoeksrapport ‘De huiskamer van de wijk. House of Hope – een religieus geïnspireerde praktijk’ het artikel 'Religieuze betrokkenheid is een voordeel voor de sociaal werker' dat op socialevraagstukken.nl verscheen.
 

12-05-2015: Tegenprestatie op maat geeft betekenis

Op MUGweb verscheen een artikel 'Tegenprestatie op maat geeft betekenis' van de hand van onderzoekers Rob Arnoldus en Josien Hofs over hun onderzoek 'Verplicht Vrijwillig'.
 

28-04-2015: Onderzoeksrapport 'Nieuwe publieke ruimtes' beschikbaar

In het rapport Nieuwe Publieke Ruimtes staan de bevindingen van het onderzoek naar de functie van nieuwe publieke ruimtes in de wijk en de rol van de nieuwe sociale professionals daarbij.
 

09-03-2015: E-book 'Transities tussen hoop en vrees'

Lectoren van de Hogeschool van Rotterdam, Viaa Hogeschool Zwolle en de Hanzehogeschool Groningen geven in het e-book “Transities: tussen hoop en vrees” hun visie op de kansen en valkuilen die de transities in het sociale domein met zich meebrengen.
Vorige123456789Volgende
In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact