Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

Nieuwsberichten

Vorige12345678910Volgende
 

Meer aandacht en waardering voor de mbo'er in het sociaal domein

Meer aandacht en waardering voor de mbo'er in het sociaal domein Op dinsdag 2 juli organiseerde de Werkplaats het tweede kenniscafé over de relatie mbo-hbo in het sociaal domein. Met bijdragen van Vivenz en Spoor22 werd het regionele gesprek voortgezet in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.
 

DELEN, DUIDEN en DOEN in Coolhaveneiland

Succesvolle derde bijeenkomst in Coolhaveneiland
 

Onderzoeksresultaten SJD-studenten zorgen voor interactief kenniscafé

Onderzoeksresultaten SJD-studenten zorgen voor interactief kenniscafé Op donderdag 23 mei organiseerde de Werkplaats samen met de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van Inholland een kenniscafé rondom het thema huisuitzettingen. Centraal staan in dit kenniscafé de bevindingen van de afstudeeronderzoeken van studenten Danique Krijgsman en Nassira Ittahiri.
 

De netwerkende professional

De netwerkende professional Josien Hofs (BPSW) schreef voor de Werkplaats een column over de netwerkende professional
 

Inspiratie voor 2020-2022

Inspiratie voor 2020-2022 De eerste contouren voor het programma voor 2020-2022 zijn in een inspiratiebijeenkomst van nieuwe en concrete input voorzien.
 

Kennislab signaleren en bespreekbaar maken van 'moeilijke' onderwerp bij statushouders

Kennislab signaleren en bespreekbaar maken van 'moeilijke' onderwerp bij statushouders Het kennislab werd georganiseerd door studenten uit de Leerwerkgemeenschap (LWG) van organisaties die samenwerken met statushouders: RADAR, Vluchtelingenwerk Nederland, Hoedje van Papier en NIDOS. Deze organisaties hebben vooral een praktische doelstelling namelijk iemand tijdelijk helpen om de weg te vinden in het nieuwe land. In de voorbereiding heeft de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid haar kennis over van en met elkaar leren gedeeld met de studenten en vandaaruit mee gedacht over de vorm en opbouw van de bijeenkomst.
 

Geslaagde tweede bijeenkomst in Coolhaveneiland

Geslaagde tweede bijeenkomst in Coolhaveneiland Ook de tweede bijeenkomst van 'De kracht van Coolhaveneiland' was een succes voor de buurt.
 

Casuïstiekbundel 'Yin en yang in het sociaal domein' is uit!

Casuïstiekbundel 'Yin en yang in het sociaal domein' is uit! De Werkplaats kijkt, doet en denkt mee met de alledaagse praktijk. We halen verhalen en ervaringen op, we brengen bestaande kennis en gaan samen op zoek naar nieuwe kennis. Opvallende verhalen, situaties en persoonlijke knelpunten zijn verwerkt en gebundeld in de casuïstiekbundel 'Yin en yang in het sociaal domein'.
 

Sociaal werker mag wel wat onaangepaster zijn

Sociaal werker mag wel wat onaangepaster zijn Waar blijft de stem van de sociaal professional als het gaat om het gemeentelijk sociaal beleid? Is die stem er eigenlijk wel of wordt deze niet gehoord door wethouders en beleidsmakers?
 

Erna Hooghiemstra op visite bij de Werkplaats

Erna Hooghiemstra op visite bij de Werkplaats De komende periode gaat Erna Hooghiemstra, voorzitter van de Werkplaatsen Sociaal Domein, op visite bij de 14 Werkplaatsen. In elke Werkplaats wordt hard gewerkt met partners in de regio om professionals te ondersteunen bij het in de praktijk brengen van de transformatie. De overeenkomsten hebben de Werkplaatsen in een position paper vastgelegd. Hierin staat dat de Werkplaatsen zich bezighouden met ‘inclusie en participatie van burgers in kwetsbare situaties’ en dat het ‘broedplaatsen’ zijn waar ze ‘met elkaar leren en samen oplossingen aandragen voor lokale uitdagingen’. Maar wat doen de Werkplaatsen nu concreet en waar maken ze het verschil? In 2019 maken de Werkplaatsen de plannen voor hun toekomst. Erna gaat op zoek naar het ‘kloppende hart’ van de Werkplaatsen.
 

Ontmoet de kracht van Coolhaveneiland

Ontmoet de kracht van Coolhaveneiland In het werkteam Ontmoeting en Innovatie werkt de Werkplaats samen met Wmo Radar, gemeente Rotterdam en Wijkplatform Delfshaven zuid. Het werkteam is actief in de Rotterdamse buurt Coolhaveneiland. In deze buurt werkt het werkteam samen met betrokken bewoners en partijen aan communitylearning. Volgens de stappen 'delen, duiden en doen' werkt het werkteam actief met bewoners aan de kracht van Coolhaveneiland.
 

Blue Monday

Blue Monday Op 21 januari vond de eerste FEEL GOOD DAY plaats in het Wennekerpand in Schiedam. De Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid organiseerde een belevingsdag voor 60 plussers. Op deze inspiratiedag konden geïnteresseerden ervaren wat er allemaal mogelijk is na je zestigste levensjaar.
 

‘Er is te veel aandacht voor het oplossen van de problemen en te weinig aandacht voor de aanpak van de oorzaken’.

‘Er is te veel aandacht voor het oplossen van de problemen en te weinig aandacht voor de aanpak van de oorzaken’. In het kenniscafé kunnen bewoners, vrijwilligers en professionals van gedachten wisselen en werken aan acute bewonersvraagstukken ‘Er is te veel aandacht voor het oplossen van de problemen en te weinig aandacht voor de aanpak van de oorzaken’. Ditmaal stond het thema Intergenerationele Problematiek centraal. Donderdag 17 januari kwamen professionals bijeen op Hogeschool Rotterdam om te discussiëren over hoe je kan omgaan met problemen die van generatie op generatie overgaan.
 

Yin en yang in het sociaal domein - casuïstiekbundel samenspel informeel-formeel

De Werkplaats ontwikkelt momenteel twee casuïstiekbundels. Eén voor het onderwijs, met in het bijzonder de opleiding Social Work, en één voor beleid, bestuur en politiek. De bundels zijn naar verwachting februari 2019 beschikbaar. De casuïstiekbundel 'Stilstaan om vooruit te komen’, waar de Werkplaats aan heeft bijgedragen, vormt de inspiratiebron van deze twee casuïstiekbundels
 

Vooral behoefte aan maatwerk

Vooral behoefte aan maatwerk Donderdag 6 december organiseerde Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid (WSDZHZ) in De Kansenfabriek in Schiedam het laatste kenniscafé van dit jaar. Thema dit keer was Ont-moeten waarbij ontmoeting een middel is om verbinding en veerkracht te vergroten. Met bijna 50 belangstellenden, onder andere uit diverse wijken in Schiedam en Vlaardingen was de opkomst groot. Een gemêleerd gezelschap van bewoners, beleidsmedewerkers en overige professionals uit het sociaal domein, studenten, sociaal ondernemers, docenten en andere geïnteresseerden zorgden voor veel dynamiek.
Vorige12345678910Volgende
In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact