Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

De nieuwe werkteams komen op stoom!

De nieuwe werkteams komen op stoom!

Werkteam 1. Verbinding tussen gezondheid en sociaal domein

Voor integrale samenwerking in het sociaal domein hebben we elkaar nodig. Samenwerking tussen verschillende disciplines draagt bij aan versterking van de kwaliteit van zorg en aan de kwaliteit van bestaan van bewoners. Een werkteam van de Werkplaats werkt de komende jaren aan een vernieuwende verbindingen tussen 'gezond en sociaal', waardoor de medische wereld en de wereld van het sociaal domein elkaar beter leren kennen, leren waarderen en vertrouwen krijgen in elkaars vakgebied. Na enkele 'live' bijeenkomsten werkt het werkteam online verder aan deze opgave. Momenteel maken we een overzicht van leerrijke praktijken in verschillende gemeenten, waarbij we kijken naar wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken. Na zomer 2020 zullen we, indien mogelijk, werkbezoeken organiseren en bestaande praktijken verbeteren.

 

Werkteam 2. Armoede en schulden

De noodzaak om de dienstverlening voor mensen met schulden te verbeteren, de schaamte rondom armoede en schulden weg te halen en te voorkomen dat kinderen en jongeren de dupe zijn van armoede- en schuldenproblematiek wordt door de coronacrisis alleen maar groter. Op 20 januari en 9 maart zijn ruim 40 verschillende professionals en ervaringsdeskundigen, toen nog live, met elkaar in gesprek gegaan om de komende jaren hét verschil te maken binnen het thema armoede en schulden. Tijdens die bijeenkomst werd duidelijk dat er zeer veel verschillende professionals van organisaties, overheidsinstituties, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers bezig zijn met dit thema. Er zijn ontelbaar veel perspectieven die er toe doen. Er is met elkaar gesproken over mogelijke leervragen, voorlopig geformuleerde doelen en wenselijke resultaten die we de komende drie jaar met elkaar willen bereiken. Op dit moment proberen we met alle deelnemers van de afgelopen bijeenkomsten online contact te houden over hun werk en behoeften in deze bijzondere tijd. Ook ondernemen we vervolgstappen om een werkplan te ontwikkelen voor de komende drie jaar. Hiervoor houden we elkaar op de hoogte via filmpjes, gesprekken via Microsoft Teams en online meetings.

 

Werkteam 3. Vernieuwing van integrale aanpak bij multiproblematiek

Werken aan vernieuwing van een integrale aanpak bij multiproblematiek gaat over maatwerk van professionals samen mét en mede vanuit het perspectief van een gezin. Op 9 maart hebben professionals van Rotterdamse wijkteams, het Centrum voor Dienstverlening, een afstudeerder van Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, een beleidsmedewerker van de gemeente Nissewaard en docent-onderzoekers van Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam kort kennisgemaakt met elkaar, het thema en wat nodig is voor vernieuwing van een integrale aanpak. Een aantal leervragen is besproken en vervolgacties zouden afgesproken worden aan de hand van een inventarisatie naar wenselijke producten op de Kick Off van 2 april. Nu de Kick off en inventarisatie nog niet heeft plaatsgevonden, gaan we op andere wijze de komende twee maanden aan de slag met dit werkteam. We zijn nog in overleg hoe, dus wordt vervolgd..!

In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter, LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter, LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact