Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

Blue Monday

Blue Monday

Op 21 januari vond de eerste FEEL GOOD DAY plaats in het Wennekerpand in Schiedam. De Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid organiseerde een belevingsdag voor 60 plussers. Op deze inspiratiedag konden geïnteresseerden ervaren wat er allemaal mogelijk is na je zestigste levensjaar. Het gevarieerde programma was tot op de dag zelf nog een verrassing voor de deelnemers. Dat werd door sommigen minder gewaardeerd dan door anderen, maar had alles te maken met het doel om mensen uit hun comfortzone te halen. Andere dingen te laten ervaren dan ze al kenden. 

Na een enthousiasmerende opening in de grote zaal door Bob van der Lugt van Stichting Mooi Werk, werd duidelijk wie er aanwezig waren en wat er op het programma stond. Het was een zeer diverse groep, zowel in leeftijd als achtergrond en levenservaringen. Bijna 80 deelnemers, waarvan ongeveer de helft tussen 60 en 70 jaar, waren benieuwd wat hen nu te wachten stond. De drie workshops, zang, beeldend werken en zinnig leven, werden kort toegelicht door de workshopsleiders. Ook werd de 15-jarige vlogger Chelsea voorgesteld die verslag zou leggen van de dag als jongere. Rond het middaguur was er nog een interactieve lunch, met een persoonlijke verhaal van wethouder Patricia van Aaken en enthousiaste reacties van deelnemers zelf.

Na afloop presenteerden Jaap en Chelsea hun terugblik op de dag.Ook hebben 60 deelnemers hun mening gegeven over de verschillende workshops en de dag in zijn geheel. Zowel deelnemers als organisatie vonden het een geslaagde dag, omdat het gezellig was, ze nieuwe mensen ontmoet hebben en nieuwe dingen gedaan hebben, die ze anders nooit zouden doen en de lunch was ook heerlijk.

Op 31 januari heeft een aantal deelnemers tijdens een koffiemoment hun ervaringen verder toegelicht. Ook hier kwamen tips en tops voor de workshopsbegeleiders en de organisatie van de dag in zijn geheel, maar waren de deelnemers in zijn algemeen tevreden over deze eerste inspiratiedag. De behoefte aan ontmoeting, het in gesprek gaan en delen van verhalen en zingeving bleek een rode draad in het koffiemoment. De eerste ideeën zijn: vervolg met zingeving, gebruik kunst & cultuur, ook voor mensen van 50+, verbindt mensen op gezamenlijk thema (niet leeftijdsgebonden) in kleinere groepen waar ze verhalen kunnen delen.

Blue Monday Schiedam 21 januari 2019 from Jaap Pleit on Vimeo.

 

Wilt u ook betrokken worden bij ideeën en activiteiten van de Feel Good Day, laat het ons dan weten via een contactpersoon

Contactpersonen Schiedam:

  • Caty Palmen: 010-273 4780
  • Natalie Wassink/Mirjam Dijkstra: 010-248 68 88
  • Madhu Jokhoe/Brenda Flapper: 010-472 8671
  • Janneke of Mirjam Schippers: 010- 2191801 of 010-2191775
In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter, LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter, LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact