Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

Workshops werkconferentie bekend, doe mee!

 

 

De Bende van Ellende - Onzichtbaar Den Haag 

   
  Deze workshop brengt je in het ‘hier en nu’ en laat je op verrassende wijze stilstaan bij jouw gedrag en houding als professional. Hoe ga je met elkaar om in een onvoorspelbare situatie? Verwacht een interactieve workshop en een unieke betekenisvolle ervaring.  
 

 

Proeven aan inclusief werken - All inclusive at work

   
 

Ontdek letterlijk en figuurlijk hoe je een brug kunt slaan tussen zorg en een kwetsbare burger. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst ervaar je een aantal essentiële aandachtspunten en ga je aan de slag met een inclusieve opdracht die jou helpen om als professional aan te sluiten bij de burger.

 
 

 

Hoe stel je de cliënt centraal - Zorgbelang Zuid-Holland

   
 

Tijdens de workshop ga je met ander deelnemers met elkaar in dialoog over hoe zij de cliënt centraal stellen. Wat gaat goed en waar loop je tegen aan? Als goed voorbeeld wordt een presentatie gehouden over de crisiskaart./

 
 

 

Werken vanuit sociale rechtvaardigheid - BPSW

   
 

Opkomen voor je cliënt, hoe doe je dat? Je hebt allerlei opdrachten in je werk, maar soms denk je dat er iets anders nodig is, of dat een cliënt niet krijgt wat goed zou zijn voor hem of haar. In deze workshop gaan we op zoek naar jouw ervaringen en naar mogelijkheden om voor je cliënten en voor jezelf als beroepskracht op te komen.

 
 

 

'Hand in hand Kameraden' - Zadkine

   
 

In de regio Zuid-Holland Zuid wordt het mbo nog weinig betrokken bij het sociale domein. In een interactieve werkvorm ontdek je wat de meerwaarde is van de mbo sociale professional. 

 
 

 

Maak kennis met Design Thinking! - Hogeschool Rotterdam

   
  Hoe kun je een 'wicked problem' binnen het sociale domein aanpakken? Tijdens deze workshop ervaar je hoe Design Thinking werkt en hoe je dit zelf kunt inzetten. Je maakt kennis met de masteropleiding Management en Innovatie, met een ervaringsdeskundige waarmee is samengewerkt en met diverse (nieuwe) media die is gebruikt.  
 

 

De zorg die we hadden afgesproken? - MDVA

   
 

Vanaf 2018 hebben veel gemeenten nieuwe contracten met hun aanbieders. Wat betekenen die contracten en hoe geef je er invulling aan? Afspraak is afspraak, maar is het juiste afgesproken? Deze workshop staat uitvoerig stil bij verschillende belangen en perspectieven bij contractmanagement.

 
 

 

Don’t Worry, Be Happy - Koplopers 

   
  Over de druk van geluk. In deze actieve en creatieve workshop onderzoek je de druk van geluk en het bespreekbaar maken van pijn en ongeluk van jongeren. Dit doe je samen met jongeren zelf. Hoe kom je tot een inclusieve samenleving waar ook ruimte is voor kwetsbaarheid?   
 

 

Informeel: de rijkdom van verschil - 

Zorgvrijstaat West

   
 

Zorgvrijstaat is in 2013 als bewonersinitiatief gestart met het idee om mensen onderdeel te maken van de transities in het sociaal domein. In deze workshop maak je kennis met de praktijk van informaliteit bij Zorgvrijstaat. In de workshop staat het inventariseren en bewust maken centraal van levende opvattingen over betekenissen van informeel in het sociale domein. 

 

 

 

In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact