Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

Nieuwsberichten

Vorige12345678Volgende
 

Blue Monday

Blue Monday Op 21 januari vond de eerste FEEL GOOD DAY plaats in het Wennekerpand in Schiedam. De Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid organiseerde een belevingsdag voor 60 plussers. Op deze inspiratiedag konden geïnteresseerden ervaren wat er allemaal mogelijk is na je zestigste levensjaar.
 

‘Er is te veel aandacht voor het oplossen van de problemen en te weinig aandacht voor de aanpak van de oorzaken’.

‘Er is te veel aandacht voor het oplossen van de problemen en te weinig aandacht voor de aanpak van de oorzaken’. In het kenniscafé kunnen bewoners, vrijwilligers en professionals van gedachten wisselen en werken aan acute bewonersvraagstukken ‘Er is te veel aandacht voor het oplossen van de problemen en te weinig aandacht voor de aanpak van de oorzaken’. Ditmaal stond het thema Intergenerationele Problematiek centraal. Donderdag 17 januari kwamen professionals bijeen op Hogeschool Rotterdam om te discussiëren over hoe je kan omgaan met problemen die van generatie op generatie overgaan.
 

Yin en yang in het sociaal domein - casuïstiekbundel samenspel informeel-formeel

De Werkplaats ontwikkelt momenteel twee casuïstiekbundels. Eén voor het onderwijs, met in het bijzonder de opleiding Social Work, en één voor beleid, bestuur en politiek. De bundels zijn naar verwachting februari 2019 beschikbaar. De casuïstiekbundel 'Stilstaan om vooruit te komen’, waar de Werkplaats aan heeft bijgedragen, vormt de inspiratiebron van deze twee casuïstiekbundels
 

Vooral behoefte aan maatwerk

Vooral behoefte aan maatwerk Donderdag 6 december organiseerde Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid (WSDZHZ) in De Kansenfabriek in Schiedam het laatste kenniscafé van dit jaar. Thema dit keer was Ont-moeten waarbij ontmoeting een middel is om verbinding en veerkracht te vergroten. Met bijna 50 belangstellenden, onder andere uit diverse wijken in Schiedam en Vlaardingen was de opkomst groot. Een gemêleerd gezelschap van bewoners, beleidsmedewerkers en overige professionals uit het sociaal domein, studenten, sociaal ondernemers, docenten en andere geïnteresseerden zorgden voor veel dynamiek.
 

Van Blue Monday naar Feel Good day!

Van Blue Monday naar Feel Good day! Op de donkerste dag van het jaar zetten wij de schijnwerpers op het leukste van het leven!
 

Studenten aan de slag bij de Werkplaats (deel 3)

Dit studiejaar maken een aantal studenten van Hogeschool Rotterdam en Inholland deel uit van de werkteams van de Werkplaats. Zij doen in het kader van hun afstuderen onderzoek bij de werkteams. In dit artikel vertelt Michelle meer over haar onderzoek en de ervaringen met de werkplaats.
 

Studenten aan de slag bij de werkplaats (deel 2)

Studenten aan de slag bij de werkplaats (deel 2) Dit studiejaar maken een aantal studenten van Hogeschool Rotterdam en Inholland deel uit van de werkteams van de Werkplaats. Zij doen in het kader van hun afstuderen onderzoek bij de werkteams. In dit artikel vertelt Siham meer over haar onderzoek en de ervaringen met de werkplaats.
 

Studenten aan de slag bij de Werkplaats (deel 1)

Studenten aan de slag bij de Werkplaats (deel 1) Dit studiejaar maken een aantal studenten van Hogeschool Rotterdam en Inholland deel uit van de werkteams van de Werkplaats. Zij doen in het kader van hun afstuderen onderzoek bij de werkteams. In dit artikel vertelt Rachida meer over haar onderzoek en de ervaringen met de werkplaats.
 

Vitaal ouder worden in Rijnmond en Drechtsteden

Vitaal ouder worden in Rijnmond en Drechtsteden In de derde levensfase (55+) valt er voor de meeste mensen nog veel moois te beleven. Binnen deze doelgroep bestaat een grote diversiteit: van mensen die tot hoge leeftijd volop in de samenleving staan tot ouderen die heel kwetsbaar zijn. Er is daarom veel winst te halen als veel eerder ingezet wordt op bijvoorbeeld het voorkomen van overgewicht en diabetes, maar ook op dementie. Daarom richt dit project zich op preventief beleid van gemeenten en instellingen gericht op ouderen.
 

Aan de slag met eenzaamheid: Platform Verbondenheid en Veerkracht

Aan de slag met eenzaamheid: Platform Verbondenheid en Veerkracht Het werkteam Platform Verbondenheid en Veerkracht is aan de slag met het thema Eenzaamheid. Lees in dit bericht hoe er handen en voeten aan het onderwerp wordt gegeven.
 

‘Het lijkt soms wel of de mbo’er niet bestaat’

‘Het lijkt soms wel of de mbo’er niet bestaat’ Donderdag 1 november organiseerde Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid in wijkcentrum Post West in Rotterdam het tweede kenniscafé van dit najaar. Thema’s deze middag waren de vraag hoe het hbo en het mbo samen beter kan aansluiten op de wijkbehoeften.
 

De waarde van de samenwerking tussen mbo en hbo professionals

De waarde van de samenwerking tussen mbo en hbo professionals Prikkelende stellingen, goede gesprekken en beloftevolle afspraken zorgden sam.en voor mooie uitkomsten tijdens het Kenniscafé 'Samenwerking mbo en hbo in de (wijk)praktijk'.
 

Van verbinding via samenwerking naar samenspel

Van verbinding via samenwerking naar samenspel In dit kenniscafé werken bewoners, vrijwilligers en professionals aan oplossingen/oplossingsrichtingen voor acute bewonersvraagstukken
 

Aan de slag met levensechte bewonersvragen!

Aan de slag met levensechte bewonersvragen! Op 18 oktober 2018 organiseerde het werkteam 'informeel-formeel' van de Werkplaats haar kennsicafé op Hogeschool Inholland. Deelnemers gingen ter plekke aan de slag met levensechte bewonersvragen en hebben voor concrete oplossingsrichtingen gezorgd!
 

(On)gelijkheid in de participatiesamenleving

(On)gelijkheid in de participatiesamenleving Ruim vijf jaar nadat de participatiesamenleving werd geïntroduceerd, heeft de PartcipatiePraktijk de balans opgemaakt. We hebben gesproken met tientallen bewoners, mantelzorgers, jongerencoaches, wijkverpleegkundigen, beleidsambtenaren, wethouders, denkers en doeners.
Vorige12345678Volgende
In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter
of meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact