Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

Nieuwsberichten

Vorige1234567 .... 1011Volgende
 

Samenwerking Minor Gezond meedoen

Samenwerking Minor Gezond meedoen Sinds september 2020 werkt de Werkplaats samen met de minor 'Gezond meedoen door Sport en Bewegen' van Hogeschool Rotterdam. In gesprek met Social Work-studente Zoë Jansen
 

Koplopers magazine en webinar

Koplopers magazine en webinar Het project Koplopers wordt afgesloten met verschillende publicaties en een webinar
 

Stadswandelingen met de deeltijd Social Work

Stadswandelingen met de deeltijd Social Work De start van de samenwerking tussen de deeltijd Social Work.
 

Discussie over omgekeerde keukentafelgesprek komt goed op gang

Discussie over omgekeerde keukentafelgesprek komt goed op gang De reactie vanuit de Werkplaats op de reacties op het Verhaal achter het verhaal
 

"Breed kijken vanuit integraliteit om te zorgen dat we gezonder worden en blijven"

"Breed kijken vanuit integraliteit om te zorgen dat we gezonder worden en blijven" Rondom het centrale vraagstuk ‘Wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken?’ werkt een werkteam de komende jaren aan vernieuwende verbindingen tussen gezondheid en sociaal domein. Dit gesprek vormt het vierde deel in een serie van vijf gesprekken in onze zoektocht naar een nieuwe balans tussen gezond en sociaal in de regio.
 

Verhalen over armoede en schulden

Verhalen over armoede en schulden Bekijk de zelf opgenomen verhalen van de werkteamleden van het werkteam Armoede en schulden.
 

Op zoek naar een nieuwe balans tussen gezond en sociaal

Op zoek naar een nieuwe balans tussen gezond en sociaal Het werkteam gezond-sociaal kijkt vooruit na de uitvoeringsfase na de zomer van 2020.
 

"Wij willen echt naar een integrale samenwerking toe, een samenwerking tussen welzijn, zorg en cultuur"

"Wij willen echt naar een integrale samenwerking toe, een samenwerking tussen welzijn, zorg en cultuur" Rondom het centrale vraagstuk ‘Wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken?’ werkt een werkteam de komende jaren aan vernieuwende verbindingen tussen gezondheid en sociaal domein. Dit gesprek vormt het derde deel in een serie van vijf gesprekken in onze zoektocht naar een nieuwe balans tussen gezond en sociaal in de regio.
 

Vijf reacties op het Verhaal achter het verhaal

Vijf reacties op het Verhaal achter het verhaal Afgelopen weken zijn een aantal mensen gericht benaderd om vanuit hun perspectief te reflecteren op het verhaal achter het verhaal. Hieronder hun reacties.
 

“Ik hoop dat deze crisis aanleiding geeft om na te denken over grote vraagstukken"

“Ik hoop dat deze crisis aanleiding geeft om na te denken over grote vraagstukken" Rondom het centrale vraagstuk ‘Wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken?’ werkt een werkteam de komende jaren aan vernieuwende verbindingen tussen gezondheid en sociaal domein. Dit gesprek vormt het tweede deel in een serie van vijf gesprekken in onze zoektocht naar een nieuwe balans tussen gezond en sociaal in de regio.
 

“Door angsten te overwinnen ga je inzien dat je er toe doet!”

“Door angsten te overwinnen ga je inzien dat je er toe doet!” Rondom het centrale vraagstuk ‘Wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken?’ werkt een werkteam de komende jaren aan vernieuwende verbindingen tussen gezondheid en sociaal domein. Dit gesprek vormt het eerste deel in een serie van vijf gesprekken in onze zoektocht naar een nieuwe balans tussen gezond en sociaal in de regio.
 

Handreiking Intergenerationele overdracht

Handreiking Intergenerationele overdracht Deze handreiking biedt sociaal professionals praktische handvatten in de eerste gesprekken met de cliënt en het systeem.
 

Het verhaal achter het verhaal

Het verhaal achter het verhaal Het verhaal achter het verhaal is de zoektocht van Elizabeth van Twist als onderzoeker naar hoe we bij de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid kunnen leren van alles wat we doen.
 

De nieuwe werkteams komen op stoom!

De nieuwe werkteams komen op stoom! De drie nieuwe werkteams zitten niet stil in deze tijd. Op afstand wordt via online kanalen verder gewerkt aan de drie thema's: 1. Verbinding tussen gezondheid en sociaal domein 2. Armoede en schulden 3. Vernieuwing van integrale aanpak bij multiproblematiek
 

Signalering van armoede van gezinnen moet eerder tot stand komen

Signalering van armoede van gezinnen moet eerder tot stand komen Draag bij aan een landelijke handreiking.
Vorige1234567 .... 1011Volgende
In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter, LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter, LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact