Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

   

Nieuwsberichten

Vorige1234567 .... 1112Volgende
 

Doorwerking; wat houdt dat eigenlijk in en hoe pak je dat aan?

Doorwerking; wat houdt dat eigenlijk in en hoe pak je dat aan? In de startbijeenkomst van 2021-2022 staat doorwerking centraal
 

Start schooljaar 2021-2022

Start schooljaar 2021-2022 Stadswandelingen Welzijn en Samenleving
 

Nieuws vanuit de werkteams

Nieuws vanuit de werkteams De afgelopen maanden hebben alle werkteams hun online-samenwerking voortgezet. Er is veel tijd en energie gestopt in gezamenlijke activiteiten, zoals de maandelijkse werkteambijeenkomsten en Kenniscafés.
 

De afgelopen vier kenniscafés

De afgelopen vier kenniscafés Afgelopen (school)jaar waren we als Werkplaats genoodzaakt al onze kenniscafés online te organiseren. Dat was in het begin even wennen met Teams, aanmeldlinkjes, schermdeel-perikelen en andere technische uitdagingen. Maar het heeft ook nieuwe mogelijkheden en kansen doen voordoen. Zo maken tools als een Jamboard om slim opbrengsten te verzamelen en schoven dikwijls belangstellenden van (ver) buiten onze regio aan! Bijgaand een kort overzicht van de laatste vier kenniscafés met linkjes naar de verslagen!
 

'Vooral goed luisteren en op zoek gaan naar de achterliggende vraag'

'Vooral goed luisteren en op zoek gaan naar de achterliggende vraag' Verslag van het kenniscafé van 31 mei 2021.
 

Hogeschool Rotterdam benoemt Erna Hooghiemstra tot lector Sociale Innovatie

Het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam heeft dr. Erna Hooghiemstra benoemd tot lector Sociale Innovatie bij Kenniscentrum Talentontwikkeling. In deze hoedanigheid gaat Hooghiemstra zich richten op de kennisontwikkeling over innovaties in het sociaal domein. Zij levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van Hogeschool Rotterdam om onderwijs, onderzoek en het verbeteren en vernieuwen van de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden.
 

De uitgifte van de scootmobiel

De uitgifte van de scootmobiel Verkennend onderzoek naar de mogelijke anti-revaliderende werking van de scootmobiel.
 

Vaststelling projectsubsidie Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid 2016 - 2019

Vaststelling projectsubsidie Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid 2016 - 2019 Vaststelling projectsubsidie Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid 2016 - 2019
 

'Denk vanuit de burger'

'Denk vanuit de burger' Verslag kenniscafé 12 april 2021
 

Op afstand nabij

Op afstand nabij Nieuw magazine van de Werkplaatsen Sociaal Domein
 

Mensen komen niet meer uit de knoop

Mensen komen niet meer uit de knoop Een kleine maand na het eerste Kenniscafé van 2021 vond alweer de tweede editie plaats. Thema dit keer was Passende ondersteuning bij schuldhulpverlening. Een hot topic, want in coronatijd extra lastig omdat mensen veel minder vaak met elkaar in contact komen. Juist bij dit taboeonderwerp is laagdrempeligheid essentieel om de eerste stap te zetten. Ruim 60 virtuele deelnemers deelden op 18 februari jl. kennis en ervaring, met als doel nieuwe inzichten voor een gerichtere aanpak van deze problematiek. Het Werkteam Armoede & Schulden had een inspirerend programma samengesteld.
 

Gezocht: Lector Sociale Innovatie (0,6 fte) - Vacature

Gezocht: Lector Sociale Innovatie (0,6 fte) - Vacature Wil jij bijdragen aan innovatie van het onderwijs voor aankomend professionals in het sociaal domein? Ben jij gedreven om bij te dragen aan de praktijkgerichte kennisontwikkeling over de transformatie van het sociaal domein? Kun jij onderzoek vertalen naar professioneel handelen van social workers en docenten? Bekijk de vacature!
 

Nieuw boek ‘Armoede en bestaansonzekerheid’ verschenen

Nieuw boek ‘Armoede en bestaansonzekerheid’ verschenen Met kennis en inzichten vanuit wetenschappelijk perspectief. Het boek ‘Armoede en bestaansonzekerheid’ is onder redactie van lector Toby Witte tot stand gekomen in samenwerking met Kenniscentrum Talentontwikkeling & Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam en in coproductie met het door SIA SPRONG gefinancierde werkpakket Sociaal Vitaal van het onderzoeksprogramma Vitale Delta.
 

Studentenpresentaties over Positieve gezondheid

Studentenpresentaties over Positieve gezondheid Maandag 25 januari presenteerden studenten van de minor 'Gezond meedoen door Sport en Bewegen' aan vijf praktijkpartners hun onderzoeksresultaten.
 

Aan de slag met de Doorbraakmethode

Aan de slag met de Doorbraakmethode Het tweede online kenniscafé, in samenwerking met Instituut voor Publieke Waarden
Vorige1234567 .... 1112Volgende
In samenwerking met:
Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter, LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

In samenwerking met:
Volg de werkplaats

Voor het meest actuele nieuws via Twitter, LinkedIn of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

Contactgegevens

Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
Kamer MP.L03.105

T: 010 794 5676
E: info@werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Over Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
Routebeschrijving
Contact